vrijdag 29 april 2011

de Taaltrein

Een paar dagen geleden liet ik foto's zien van gelukspoppetjes. Ik had ze voor het eerst gemaakt voor de juffies van deTaaltrein in Zwolle. Bij de foto de belofte om nog wat meer te vertellen.
De Taaltrein in Zwolle is onderdeel van Kentalis, het is een speciale peuterspeelzaal voor kinderen met ernstige spraak/taal problemen (esm).
Leon begon pas heel erg laat te praten én nog slecht verstaanbaar ook, via een heel traject zijn we bij de Taaltrein terecht gekomen. Hij is daar het hele schooljaar 2009/2010 geweest.
Door hele intensieve begeleiding in een kleine groep (6 kinderen, begeleiding 2 volwassenen) is hij ontzettend vooruit gegaan. Het was voor ons een lot uit de loterij; wat een bijzondere, lieve mensen die daar elke dag weer bezig zijn met de kinderen.Via deze link kun je nog iets meer lezen. kentalis; de taaltrein
Op dit moment zit Leon op de Enkschool, het vervolg op de Taaltrein. Het gaat hier zelfs zo goed, dat hij nu aan het wennen is op een gewone basisschoo en na de zomer 'over' kan.

In juli is trouwens een zomerfeest (fancy fair) op de Enkschool om geld in te zamelen voor extra's op school en een goed doel. Natuurlijk kun je als ouder helpen, dus ik ga leuke dingen haken voor de verkoop/verloting. Een mooie kans om wat voor een goed doel te doen en natuurlijk dit blog te promoten!
Ik zal de komende tijd laten zien wat ik zoal gemaakt heb.

Nog twee afgeronde projecten: Pip van Christel KrukkertMuziekdoosje in de vorm van een 'vogelhuisje' als kraamkadootje, helemaal in de kleuren van de babykamer, het viel erg in de smaak.2 opmerkingen:

  1. Heel mooi, heb je hier een patroon van?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Joppe, bedankt voor je reactie.
    Ik heb het zelf bedacht en helaas nog niet echt uitgeschreven. Nog iets voor de toekomst!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je mijn blog bezoekt, ik vind het leuk als je hier een reactie achterlaat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...