vrijdag 23 december 2011

Terugblik op 2011 en meer...



Gisteren was het 8 maanden geleden dat ik mijn eerste blogpost schreef. Ik vond het spannend, zou iemand het de moeite waard vinden om mijn berichtjes te lezen, om een reactie achter te laten of misschien wel volger te worden?!
Conclusie: andere mensen vinden het leuk om mijn berichtjes te lezen, deze blog te volgen en reacties achter te laten! Inmiddels is het aantal pageviews opgelopen naar zo'n 9300 (!) en volgen al weer 55 mensen deze blog.

Iedereen hartelijk bedankt voor het volgen van mijn blog en het achterlaten van alle leuke, lieve reacties!

Ik vind het heel bijzonder, ik heb er een aantal vriendinnen bij gekregen (zo voelt het), mensen steken elkaar een hart onder de riem en je inspireert elkaar op het creatieve vlak. Sommige mensen kende ik al 'real life' en bleken later ook een blog te hebben, zo leuk.
En ik heb ook veel geleerd op het gebied van internet, bloggen, handwerk techniek, ontwerpers, trends, styling en ga zo maar door. Even ter ontspanning lekker blogs van anderen lezen en bekijken. Bloggen is in die zin ook heel verrijkend geweest.
Dus wat dat betreft is mijn 2011 heel erg geslaagd!

Voor de rest hebben we hier in huis het nodige meegemaakt, leuke en minder leuke dingen. De afgelopen anderhalve maand zijn hier behoorlijk pittig geweest. Het meeste heb ik niet geschreven, ik wil het hier over positieve, gezellige en vooral creatieve dingen hebben. Iedere keer weeg ik af wat ik opschrijf en soms gaat er een tipje van de privé sluier omhoog, zoals bij het verhaal over Zorro en toen ik de award kreeg van Mirjam.

Kort gezegd ben ik even aan een pauze toe, ik houd de kerstvakantie maar aan, wel zo makkelijk.
Dus rond 8 januari kunnen jullie weer een berichtje verwachten.

Waar ik in ieder geval mee kom: een give-away, want wie jarig is trakteert.
Mijn verjaardag is *tromgeroffel* op 1 januari, ik hoop dan 38 jaar te worden. Ik vind het erg leuk dat mijn verjaardag altijd begint met vuurwerk en champagne, maar evengoed blijft het een beetje een rare dag...

Verder ga ik nog even nadenken over een andere vorm voor mijn webshop, als blogshop werkt het niet zo. Ik moet ook zeggen dat ik meer artikelen had willen plaatsen, maar het is er gewoon niet van gekomen.
Dit was mijn terugblik op 2011 en alvast een kleine vooruitblik naar 2012.
Nogmaals iedereen hartelijk bedankt. Ik hoop dat 2012 net zo'n mooi blogjaar gaat worden.

Ik wens iedereen dan ook:



Groetjes, Anne-Marie

Ps: 31 dec. worden Zorro's hechtingen door de dierenarts verwijderd. Omdat het in de hals zit mogen ze wat langer dan 10 dagen blijven zitten zodat de huid goed kan vastgroeien.

Laatste nieuwtjes

Nog even de laatste nieuwtjes.
Met Zorro gaat alles goed, bij de eerste controle op woensdag is de drain verwijderd.
De dierenarts was erg tevreden over zijn herstel tot nu toe. De wond geneest mooi, geen rare vochtophopingen of ontstekingen. Zorro gaat weer lekker z'n gangetje met wat hij zoal doet op een dag: slapen op de bank, het huis bewaken, even knuffelen, naar buiten kijken, brokjes eten en water drinken en af en toe een ommetje. Wat een hondenleven!
Hij krijgt deze week nog wel antibiotica en pijnstillers/ontstekingsremmers, maar dat hoort bij zo'n operatie. Nog even een foto van Zorro z'n wond, hier nog met drain erin (dat was woensdagochtend voordat we naar de dierenarts gingen). Behoorlijk groot zoals je ziet.


Verder nog een paar kerstkaarten gemaakt(de rest k&k gekocht) en verstuurd, de patroontjes heb ik gevonden via Made with love (engel) en The Royal Sisters (ster en kerstboom)



En m'n sokken zijn eindelijk klaar, ze hebben een plekje gevonden aan mijn takken. Ik had nog iets willen doen met onze namen, maar dat komt volgend jaar, op moment ben ik blij dat ze er hangen!


Let trouwens even op het kleine schilderijtje in het midden. Die heb ik van Christel gekregen toen ze vorige week op de koffie kwam, kijk maar eens rond op haar blog.
Vanmiddag nog één post, de laatste van dit jaar met kerstwensen en nog meer.

Groetjes, Anne-Marie

maandag 19 december 2011

It's all so quiet, sssh, sssh......


Zorro is vanmorgen geopereerd. De dierenarts heeft z'n speekselklier verwijderd en de operatie is geslaagd. Hij ligt nu in z'n mandje z'n roes uit te slapen. Hij ligt op dit moment erg te snurken.. Dit keer was het een echte narcose, wel speciaal aangepast voor oudere honden. Hij heeft alles goed doorstaan.
Woensdag gaat de drain eruit, die zit er nu nog in om vocht af te voeren (je kunt het op de foto een klein beetje zien, dat gele dingetje rechts van z'n oog). De wond is best wel groot vind ik, zo'n 7 cm.
Hopen dat hij een  beetje snel weer hersteld.
Vanavond nog zo'n gezellige lampekap om, zodat hij er vannacht niet aan kan krabben.

Tussen alle kerstborrels, etentjes enz. door ben ik nog steeds bezig met onze eigen kerstsokken. Ze zitten alle 4 in elkaar, maar ik moet er nog 3 verder versieren. Eén is al helemaal af.


Ik heb zelf de witte lintjes bestempeld met een muziekpapier stempel, een randje bolletjes lint langs de rand genaaid, een jojo gemaakt van dezelfde stof als binnenin, afgewerkt met een stukje vilt, nog een lintje en een oude knoop. Ik ben er blij mee.
Allemaal een fijne week en succes met de laatste voorbereidingen voor de kerst.

Groetjes, Anne-Marie

maandag 12 december 2011

Zorro update



Zoals ik een tijdje terug al schreef had onze hond Zorro een probleem met zijn speekselklier.
Na een aantal behandelingen leek alles rustig en hadden we afgesproken om even af te wachten hoe alles zich zou ontwikkelen.
Helaas, afgelopen zaterdag was de ontsteking weer terug. Overlegd met de dierenarts en vandaag weer op bezoek geweest.

Zorro ligt op dit moment zijn roes uit te slapen. Ze hebben vanmorgen contrastvloeistof ingespoten in de zieke speekselklier/kanaal en foto´s gemaakt.
Op de foto´s was (helaas) heel mooi te zien dat er nog 3 steentjes in het speekselkanaal zitten.
De dierenarts heeft geprobeerd om ze eruit te masseren of te zuigen, maar dat is niet gelukt. Er moet dus geopereerd worden.

Aanstaande maandagochtend gaan ze de hele speekelklier verwijderen, een precies werkje, maar te doen.
De dierenarts heeft er vertrouwen in.
We hebben er uitgebreid overleg over gehad, helaas is er geen andere optie.

Ik hoop dat alles goed gaat (voor een oudere hond is ook de narcose een risico) en dat Zorro zich daarna weer beter voelt.
En wat ben ik blij dat wij een ziektekosten verzekering voor Zorro hebben.....

Ik wens iedereen een fijne week

Groetjes, Anne-Marie

zaterdag 10 december 2011

Meer kerstsokken



Binnenkort is een vriendin van ons jarig, dus maakte ik een set kerstsokken voor het hele gezin.
Vind ze zelf weer goed gelukt.
Eerst heb ik de basis sok gemaakt, 1 met witte voering, 3 met roze voering. Daarna heb ik ze gepimpt met linten en een knoop. Op de knoop geborduurd de eerste letter van ieders naam. Klein priegelwerkje want geborduurd over 1 draad.


Meteen maar voor onszelf de letters geborduurd, in blauw. Ik wil onze kerstsokken in wit met grijs/blauw tinten maken. Heb ik wel zin in, voor een ander maken is leuk, maar op z'n tijd moet je ook jezelf niet vergeten. Als ze klaar zijn laat ik ze hier natuurlijk zien! 

Wat ik trouwens altijd erg lastig vind: laten mensen een leuke reactie achter bij een berichtje, wat doe ik dan? Antwoorden op hun blog of op mijn eigen tussen de andere reacties?

Op het blog van Biene Bien zag ik vorige week een hele leuke adventkalender, gevraagd waar het patroon vandaan kwam. Uiteindelijk heb ik heb blad waar het in stond (Cross Stitcher okt. 2011) via Marktplaats op de kop kunnen tikken. Superblij, kan ik aan de slag voor volgend jaar kerst (plannen hè!)

Iedereen nog een heel fijn weekend!

Groetjes, Anne-Marie

dinsdag 6 december 2011

Een kastje per dag



Sinds 28 oktober doe ik mee met het project van Nelleke: Een kastje per dag.
Ik probeer elke dag iets op te ruimen, soms lukt het maar soms ook niet. En toch....ik vind mijn huis ondertussen een stuk frisser en opgeruimder.

Mijn man is ook erg blij, want die vond mij altijd een vreselijke rommelkont. Ik noem mezelf liever een creatieve chaoot, maar misschien is dat even erg....het klinkt alleen wat vriendelijker.
Het grappige is dat ik ook steeds meer zin krijg om dingen op te ruimen en schoon te maken en er steeds meer voldoening uit haal. Rust in mijn hoofd en meer energie om creatief bezig te zijn (hadden jullie al gemerkt misschien...).
Ja, ik kan natuurlijk alles goed vinden nu, LOL! Ik vind het nog te ver gaan om er foto's van te gaan maken, maar wie weet komt het ooit nog.
Even een lijstje wat ik zoal heb opgeruimd vanaf het begin:
- 2 keukenkastjes
- de grote buffetkast in de woonkamer (in ongeveer 3 keer)
- naaidoos
- knutseldoos
- eigen kledingkast
- ondergoedlade
- kast Leon
- kast Marijn
- eetkamertafel
- Niels heeft ook zijn eigen kledingkast uitgemest (is alleen een stuk minder kritisch vind ik...)

Ondertussen heb ik ook nog eens de bank en onze stoffen eetkamerfauteuils een grote schoonmaakbeurt gegeven; helemaal uitzuigen en met een vochtige doek alle vlekjes eraf poetsen (dat was wel meer dan 20 minuten, maar vond ik ook wel bij het project passen).

Zondagmiddag eindelijk eens mijn naaidoos op kunnen ruimen, een tijd geleden was hij op de kop gevallen (*schrik, gil*). Alles er weer snel ingedumpt, je kan je wel voorstellen hoe dat er uitzag....
Meteen een aparte doos gemaakt met kralen/haken/broches/knipjes etc maken. Alle lintjes op kleur gesorteerd in lege bakjes van de chinees (die bewaren wij altijd, ideaal voor dit soort opruimklusjes).
Alle klosjes bij elkaar, alle losse voetjes vd naaimachine in een bakje. Kortom: overzicht!

Mijn naaldenmapje puilt uit, ik ga er denk ik nog maar een maken voor in de andere doos.
Verder kwam ik een doosje tegen met oude kantjes, die ga ik misschien wel verwerken in mijn kerstsokken.
Moet ook nog een verjaardagskadootje verzinnen voor een vriendin die op 14 dec. jarig is. Meestal geven we iets 'kersterigs', ik zit zelf te denken aan een set kerstsokken....
Ik houd jullie op de hoogte.

Fijne week!

Groetjes, Anne-Marie

zondag 4 december 2011

Dag Sinterklaas, welkom kerstsok!


Zo, Sinterklaas hebben we weer overleefd. Als het goed is wordt het hier in huis weer rustiger de komende week.
We hebben vrijdag een gezellige Sinterklaas ochtend (school) en middag (Niels z'n werk) gehad en zaterdag pakjes middag/avond gevierd. (Pffff)
Iedereen was weer blij met de kado's van Sinterklaas.

Ik heb gekregen: een Flow, het boek: 300 haaktips van Jan Eaton, een kadobon voor de handwerkwinkel, een boekje om kaarten te maken van Ot en Sien en een tube 3d lijm en natuurlijk een chocoladeletter. Dank je wel Sinterklaas!

Vandaag nog een verjaardag van mijn schoonzus en ons nichtje. Ze is aan 't sparen voor iets, dus heel origineel: een envelop met inhoud.
Maar jullie weten ook dat ik dat altijd een beetje kaal vind om te geven.
Omdat de kerst er aan komt heb ik een kerstsok/laarsje gemaakt, het idee heb ik hier vandaan.
Mooi modelletje, een beetje sierlijker dan de klassieke kerstsok.
Ik vind Heidi haar stijl erg mooi en stijlvol en ze geeft  leuke suggesties voor bijv. traktaties.
Ze heeft ook een webwinkeltje: Zemz. Ga maar eens kijken.
Ik denk dat ik voor mezelf ook nog een paar sokken ga maken en aan de tak ga hangen....

Nog een fijne zondag.

Groetjes,
Anne-Marie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...